fbpx

Eindelijk heb ik een eigen Xpozer aan de muur hangen. Hoewel ik er al een aantal aan klanten heb afgeleverd, ervaar ik nu zelf hoe mooi en scherp de afdruk is. Indrukwekkend!

Foto op Xpozer

Zoals je op de website van Xpozer kan lezen, is dit het product voor de fotoliefhebber. Maar wat is het voor een product?

Op de website valt te lezen dat het een uitvergroting is op HD kwaliteit. De foto wordt afgedrukt op een fotografisch folie waardoor er geen doek-structuur is, wat bij een canvas wel het geval is. Dit zorgt voor een scherpe afdruk, waardoor je alle details blijft zien. Hun hele afdruk proces is gekalibreerd, waardoor kleuren overeen komen met de werkelijkheid.

Hieronder zie je een vergelijking van Plexiglas en Canvas (beide zeer populair) met Xpozer. Deze vergelijking komt rechtstreeks van de Xpozer website en geeft een goed beeld van de verschillen. Hier is duidelijk te zien waarom ik eigenlijk geen liefhebber van canvas ben. Hoewel dit materiaal een schilderachtig effect geeft aan een foto, vind ik een portret op Xpozer vele malen indrukwekkender!

Xpozer

Foto: Xpozer.com (www.xpozer.com)

Details en kleuren die kloppen

Xpozer claimt dus haarscherpe details en kleuren die kloppen met het origineel. Hierbij moet wel een kanttekening gemaakt worden. De claim van Xpozer houdt in dat zij het aangeleverde bestand als het origineel zien. De kwaliteit van de nabewerking is dus essentieel voor het eindresultaat.

Hier zit nu net de uitdaging: de meeste mensen werken niet met een gekalibreerd beeldscherm. De kleuren die het beeldscherm weergeeft, zijn dus niet geijkt aan de werkelijke kleuren. Ondanks het feit dat er tegenwoordig een hoop goede beeldschermen op de markt zijn, zullen deze schermen de kleuren altijd met (enige) afwijking weergeven. Naarmate deze beeldschermen ouder zijn, zullen de kleuren meer en meer gaan afwijken. Kalibratie van jouw beeldscherm is dus noodzakelijk voor de juiste kleur weergave.

Mijn ervaring

Inmiddels heb ik dus mijn eigen Xpozer aan de muur hangen. En ik kan eerlijk zeggen, hij is echt indrukwekkend! De details, de kleuren en de uitstraling zijn echt super. Daarnaast ben ik erg gecharmeerd van de manier waarop een Xpozer aan de muur bevestigd wordt. Het onzichtbare frame zorgt ervoor dat de foto als het ware zweeft:

Xpozer

Foto: Xpozer.com (www.xpozer.com)

Levering

Een Xpozer wordt compleet in een stevige verpakking geleverd. De afdruk is netjes opgerold en voorzien van een beschermlaag. Het frame is eenvoudig in elkaar te zetten om vervolgens de afdruk strak te spannen. Met slechts één schroef is de Xpozer aan de muur te bevestiging. De beugel, schroef en plug worden hiervoor meegeleverd:

Xpozer

Foto: Xpozer.com (www.xpozer.com)

Mocht je gebruik willen maken van een koordsysteem of plafondrails, dan worden ook daar de benodigdheden voor bijgeleverd:

Xpozer

Foto: Xpozer.com (www.xpozer.com)

Mijn conclusie

De foto’s die ik gemaakt heb, bewerk ik op een gekalibreerd beeldscherm. Hiervoor gebruik ik een extern apparaat die ik op mijn scherm hang. Hierdoor kan ik jullie dus een Xpozer leveren met de juiste kleuren, maar ook met de juiste scherpte, details en verhoudingen.

Eigenlijk ben ik er best trots op dat ik reseller ben van zo’n mooi product. Als fotograaf wil ik natuurlijk jullie foto’s op echt mooie producten kunnen leveren. Dat kan ik met Xpozer!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.