fbpx

Op Wikipedia valt te lezen dat de term lifestyle eigenlijk een marketingterm is. Het betekent “de kenmerkende manier van leven van een individu, groep of (sub)cultuur”. De Nederlandse vertaling is levenswijze. Het omgekeerde gebeurt ook, mensen nemen een bepaalde lifestyle aan. Het is dus de manier van leven, maar onder druk van de marketing wordt het steeds meer geassocieerd met de term imago: hoe men wil overkomen. Het uiterlijk begint dus een steeds belangrijkere rol aan te nemen.

Lifestyle gaat dus steeds meer over de identiteit van mensen. Hoe ze (willen) zijn of leven! Dus het gaat om iemands normen, kleding, uiterlijke verzorging, werk, huis(inrichting), hobby’s, etc. Dit kan je samenvatten in het leven van mensen.

Wat is lifestyle fotografie?

20140524__MG_4969De term lifestyle fotografie vind je niet in de Van Dale of op Wikipedia, want de term lifestyle gaat niet over fotografie. Toch kan je deze twee combineren tot lifestyle fotografie. Voor mij is het de combinatie van het leven en fotografie, het leven fotograferen, oftewel: C’est la Vie Photographie.

Lifestyle fotografie kenmerkt zich door een heel andere stijl dan studiofotografie. Fotografie in de studio wordt over het algemeen geassocieerd met (familie) portretfotografie. Een foto waarbij een persoon poseert, al dan niet met een gemaakte lach. Een foto waarbij je een (klein) risico loopt jezelf niet meer te herkennen in de foto.

Met een lifestyle reportage krijg je een unieke fotoreportage waarbij gelet wordt op jouw lifestyle! Het levert een reportage op waarin jouw emoties van dat moment zichtbaar worden. De herinneringen van dat moment zijn vastgelegd in professioneel gemaakt beelden. Deze reportage is jouw verhaal op dat moment.

C’est la Vie

C’est la Vie betekent “zo is het leven”. C’est la Vie Photographie is gespecialiseerd in het fotograferen van dit leven. Dit leven fotografeer ik dus niet in de studio, maar in jouw omgeving of op een andere door jouw gekozen locatie. Belangrijk hierbij is, dat jij je op je gemak voelt. Voor mij is het een extra creatieve prikkel om in deze verschillende omstandigheden te fotograferen. Wat denk jij van een bos, een park, het strand of een speeltuin?

Een lifestyle fotoshoot kenmerkt zich verder door de spontaniteit tijdens de fotoshoot. Verwacht geen kant en klare (stijve) poses en geen “lach eens naar de camera” momenten. In plaats daarvan maak ik met minimale aanwijzingen herkenbare foto’s van jullie leven.

Dat is mijn fotografie, C’est la Vie Photographie!
Jurgen Corts

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.