fbpx

Met een duidelijke visie onderscheidt de professioneel fotograaf zich van een amateur. Is een visie de enige reden waarom ik mijzelf onderscheid ten opzichte van een amateur? Nee, volgens mij is er meer voor nodig. Het is ook mijn aanpak, benadering en afhandeling van elke opdracht die het verschil maakt, maar ook het bezit van de benodigde professionele apparatuur. En niet te vergeten de zekerheid dat ik de foto’s ook op ga leveren, dus de juiste back-up van alle bestanden is ook essentieel. Daarnaast ben ik ook ondernemer en zijn de ontwikkelingen in de markt, trends, nieuwe stijlen en vooral de behoefte in deze specifieke markt erg belangrijk.

Waarin onderscheidt een professioneel fotograaf zich dan? Ik noem het “jouw zekerheid” en die krijg je bij mij!

Jouw zekerheid!

Om maar met de deur in huis te vallen, ik als persoon ben jouw enige onzekerheid. Van mijzelf is er geen back-up, ik kan mezelf niet klonen… Ik zorg er vanzelfsprekend voor dat elke opdracht met zekerheid gaat lukken! Dit kan ik garanderen door mijn netwerk, ervaring, apparatuur en voorzieningen!

Netwerk

Ik heb een heel netwerk van collega fotografen om mij heen. Behalve het feit dat het erg leuk en leerzaam is om met collega’s contact te hebben, is het ook handig als achtervang. Mocht het gebeuren dat ik zelf niet kan fotograferen, dan kan ik gebruik maken van mijn netwerk om een vervangende fotograaf te regelen. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen!

Risicospreiding

Zeker tijdens het fotograferen van een bruiloft of andere lange dag, werk ik met twee camera’s tegelijk. Hierdoor staan de foto’s van bijvoorbeeld het ja-woord op twee geheugenkaartjes. Daarnaast werk ik met geheugenkaartjes met een lage capaciteit, hierdoor ben ik genoodzaakt regelmatig een leeg kaartje in mijn camera te stoppen. Mocht er toch een kaartje defect gaan en niet meer te redden zijn (dit komt zeer zelden voor), dan ben ik slechts een heel klein percentage foto’s kwijt.

Ten slotte worden de gemaakte foto’s direct bij thuiskomst op de computer gezet. De kaartjes worden pas gewist als er een automatische back-up van gemaakt is. Deze reservekopie wordt gezet op een online (internet) opslag, een back-up op een fysiek andere plaats dus. Het enige waar geen back-up van is, dat ben ik zelf!

Heldere tarieven

Mijn tarieven zijn vooraf altijd duidelijk en gespecificeerd. Tevens ontvang je altijd de algemene voorwaarden bij de offerte of factuur. Ook de eventuele extra’s zijn vooraf altijd duidelijk geprijsd, zodat er achteraf geen verrassingen kunnen ontstaan.

Ruime ervaring

Een professioneel fotograaf heeft ervaring in het maken van foto’s, ervaring met het in opdracht fotograferen en vooral het kunnen fotograferen in (bijna) alle omstandigheden. Als fotograaf moet je in elke situatie weten wat je moet doen om de mooiste foto’s te maken. Een professioneel fotograaf heeft meer ervaring met het vast leggen van de mooiste momenten en let op tal van details, zoals de kleding, locatie, versieringen, et cetera. Het maken van een mooi portret is meer dan ‘even op het knopje drukken’. Een foto moet je laten spreken, het moet je raken.

Professionele apparatuur

Zoals je van een professioneel fotograaf mag verwachten, werk ik hoofdzakelijk met professionele apparatuur en heb ik de beschikking over een tweede camera, meerdere lenzen, flitsers, geheugenkaartjes en accu’s. Mocht er onverhoopt iets defect gaan, dan kan ik toch gewoon door fotograferen.

Professionele nabewerking

Dan is het tijd voor het nabewerken van de foto’s. Dit doe ik op een gekalibreerde monitor, zodat de kleuren ook echt als de juiste kleur worden weergegeven. Door met een gekalibreerd scherm te werken, zullen er bij het afdrukken van de foto’s nagenoeg geen afwijkingen ontstaan. Voorwaarde is wel dat er voor een professionele afdrukcentrale gekozen wordt! Hierbij kan ik jullie uiteraard altijd helpen. Ook ben ik instaat de foto’s geschikt te maken voor publicatie. Ik weet hoe ik moet werken met kleurprofielen, resoluties en drukeisen.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.