Op Wikipedia valt te lezen dat de term lifestyle eigenlijk een marketingterm is. Het betekent “de kenmerkende manier van leven van een individu, groep of (sub)cultuur”. De Nederlandse vertaling is levenswijze. Het omgekeerde gebeurt ook, mensen nemen een bepaalde lifestyle aan. Het is dus de manier van leven, maar onder druk van de marketing wordt het steeds meer geassocieerd met de term imago: hoe men wil overkomen. Het uiterlijk begint dus een steeds belangrijkere rol aan te nemen.

Lifestyle gaat dus steeds meer over de identiteit van mensen. Hoe ze (willen) zijn of leven. Dus het gaat om iemands normen, kleding, uiterlijke verzorging, werk, huis(inrichting), hobby’s, etc. Dit kan je samenvatten in het leven van mensen.

Wat is lifestyle fotografie?

De term lifestyle fotografie vind je niet in de Van Dale of op Wikipedia, want de term lifestyle gaat niet over fotografie. Er is ook geen eenduidige definitie te vinden. Toch kan je deze twee combineren tot lifestyle fotografie. Voor ons is het de combinatie van het leven en fotografie, het leven fotograferen, oftewel: C’est la Vie Photographie.

Lifestyle fotografie kenmerkt zich door een heel andere stijl dan studiofotografie. Fotografie in de studio wordt over het algemeen geassocieerd met (familie) portretfotografie. Een foto waarvoor geposeerd wordt, al dan niet met een gemaakte lach.

Bij een lifestyle reportage gaan we veel meer uit van jouw verhaal. Bij dit verhaal kiezen wij een locatie die bij dit verhaal past. Deze vorm van fotografie is dus veel meer gericht op de situatie, gebeurtenissen en belangrijke momenten. Het vertelt dus jouw verhaal.

Zonder al te veel te poseren maken wij een reportage waarin jouw moment zichtbaar wordt. De herinneringen van dat moment zijn vastgelegd in professioneel gemaakte beelden. Deze reportage is jouw verhaal op dat moment.

Een lifestyle reportage kenmerkt zich verder door de spontaniteit tijdens de fotoshoot. Verwacht geen kant en klare (stijve) poses en geen “lach eens naar de camera” momenten. In plaats daarvan maken wij met beperkte aanwijzingen herkenbare foto’s van jou. Het is dus een mix van een beetje geregisseerde beelden en vastleggen wat er voor onze camera gebeurd.

Daarnaast gebruiken wij de omgeving in onze beelden. Wij beperken ons dus niet tot enkel het maken van mooie portretten, maar ook de omgeving is een onderdeel van onze lifestyle reportages. Hierbij maken wij gebruik van het natuurlijke daglicht.

C’est la Vie

C’est la Vie betekent “zo is het leven”. C’est la Vie Photographie is gespecialiseerd in het fotograferen van dit leven. Dit leven fotograferen wij dus niet in de studio, maar op een mooie locatie die we samen kiezen. Belangrijk hierbij is, dat jij je op je gemak voelt. Voor ons is het een extra creatieve prikkel om in deze verschillende omstandigheden te fotograferen. Voor jou levert dit mooie en unieke beelden op van jouw verhaal.

Wat denk jij van een lifestyle reportage op een mooie locatie of gewoon bij jou thuis?

 

Heb je naar aanleiding van de blog vragen?

Bel ons op 06-30585511 of stuur een e-mail: info@cestlaviephotographie.nl!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Ik heb een vraag: