Een portretfoto kan je laten maken voor heel veel verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld omdat je een mooie portretfoto cadeau wil geven aan je geliefde, familie of vrienden. Portretfoto’s worden ook gebruikt als profielfoto’s voor op je social media of je CV.

Voor welk doeleinde jij de foto ook wilt laten maken, wij vinden het belangrijk dat jij er goed opstaat!

Met deze blog willen wij jou uitleggen waarom een goede profielfoto belangrijk is. Daarbij is het met name op LinkedIn eigenlijk noodzakelijk!

Wat is belangrijk voor een goede portretfoto voor social media?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk met welke reden je de foto wilt laten maken. Een foto die jij wilt laten maken voor gebruik op je social media brengt namelijk altijd de vraag mee, voor welk medium? Een profielfoto op LinkedIn moet namelijk wel een andere uitstraling hebben dan een profielfoto op Facebook en Instagram.

Door mijn werkervaring binnen de recruitment heb ik veel CV’s en LinkedIn profielen voorbij zien komen. Op Linkedin of je CV wil je herkenbaar zijn en een zakelijke en betrouwbare indruk achter laten. Met een foto die gemaakt is tijdens je laatste vakantie of het uitgaan maak je niet echt een professionele indruk.

Weliswaar beoordeelt een werkgever een sollicitatie niet op de profielfoto, maar (onbewust) vormt het wel een algemene eerste indruk. Een goede profielfoto moet een afspiegeling zijn van jou als persoon. Verander je iets ingrijpends aan je uiterlijk (langer/korter haar, andere haarkleur of voor de mannen wel of geen baard) dan is het aan te raden om je profielfoto ook weer te updaten.

Stel dat je ergens gaat solliciteren en je hebt op je LinkedIn nog een foto van 10 jaar geleden staan. Grote kans dat je tijdens je sollicitatiegesprek in eerste instantie niet herkend wordt. Het is dus belangrijk om je profielfoto regelmatig te vernieuwen, maar ook weer niet te vaak. Met een goede profielfoto bereik je dat mensen je herkennen en vertrouwd met je raken. Verwissel je te vaak je profielfoto dan denken mensen steeds dat je een nieuw persoon bent.

Bij veel werkgevers is tegenwoordig een social-media check ook onderdeel van hun sollicitatieprocedure. Onder de AVG is dit niet toegestaan zonder jou hierover van te voren op de hoogte te stellen, toch gebeurt het op grote regelmaat. Belangrijk is dus wel om je hier van bewust te zijn.

Hoe laat jij een professioneel uitziende portretfoto maken?

Hoewel de meeste mobiele telefoons tegenwoordig goede foto’s kunnen maken raad ik je aan om deze te laten maken door een fotograaf die gespecialiseerd is in portretfotografie. Je investeert dan wel wat tijd en geld in het laten maken van foto’s maar het resultaat is het allemaal waard.

Jurgen en ik vinden het belangrijk dat jij een serie portretten krijgt, waarin jij jezelf herkent. Wij weten wat er nodig is om jou op je gemak te stellen en dat is dan ook weer terug te zien in de foto’s. Wij houden rekening met het feit dat je waarschijnlijk niet zo vaak voor de camera hebt gestaan. Je hoeft geen natuurtalent te zijn, je hoeft alleen jezelf te zijn!

Een mooi portret om cadeau te geven…

Naast (zakelijke) profielfoto’s maken wij ook mooie portretten om bijvoorbeeld cadeau te geven aan een geliefde. Dit kan voor die persoon een zeer waardevol geschenk zijn. Ook om je foto’s op een mooie manier af te laten drukken kunnen wij je van advies voorzien en dit uiteraard ook voor je verzorgen.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden een foto, uit een fotoshoot die Jurgen van mij gemaakt heeft, laten uitvergroten en ingelijst cadeau gegeven aan mijn ouders. Hij hangt nog steeds op een prominente plaats in hun huiskamer. Zij vinden dit tot op de dag van vandaag nog steeds een waardevolle foto!

Heb je vragen over alle mogelijkheden of wil je een fotoshoot boeken?

Bel ons op 06-81399841 of stuur ons een e-mail: info@cestlaviephotographie.nl!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Ik heb een vraag: