Fotoshoot bij je thuis van alledaagse dingen

Er gebeuren dagelijks allerlei dagelijkse dingen waarvan we eigenlijk geen foto’s maken. Er zijn dagelijks waardevolle momenten waarvan we geen zichtbare herinnering maken. Toch zijn dit moment die je eenvoudig kunt vastleggen. Nog leuker is om dit samen te doen met je partner en/of kinderen. Iedereen kijkt namelijk op zijn eigen manier naar dit soort momenten. Met onderstaande tips kan je direct aan de slag. Je hoeft er niet eens een professionele camera voor te hebben. Met je mobiel kan je hele mooie en creatieve foto’s maken. De opdrachten zijn voor iedereen, dus vertaal de opdracht naar jouw situatie en laat ook anderen hem uitvoeren.

De tips/opdrachten:

1. Dagelijkse rituelen

Ons dagelijks leven speelt zich veel in en rondom huis af. We hebben bepaalde dagelijkse rituelen waar we ons waarschijnlijk niet eens bewust van zijn dat we ze hebben. Hoe leuk is het om juist daar eens spontane foto’s van te maken. Ontbijten jullie bijvoorbeeld altijd gezamenlijk voordat de kinderen naar school gaan? Maak er leuke snapshots van met je telefoon en maak daar een collage van. Zo heb je een leuk en spontaan aandenken aan jullie dagelijks leven.

2. Gezamenlijke activiteiten

Wellicht heb je activiteiten die regelmatig plaatsvinden, maar waarvan je geen foto’s hebt gemaakt. Maak hier toch eens een volledig beeldverslag van. Zo creëer je visuele herinneringen aan deze activiteiten die in eerste instantie niet zo bijzonder lijken. 

3. Spontane foto’s van je kind

We hebben altijd de neiging om onze kinderen vast te leggen als ze leuke of grappige dingen doen. Dan weten ze dat je kijkt. Maar juist op de momenten dat ze denken dat je niet kijkt kun je ze ook op een leuke manier vastleggen. Maak bijvoorbeeld foto’s op het moment dat je kind geconcentreerd aan het (buiten) spelen, tekenen of aan het tv-kijken is. Dit geld natuurlijk ook andersom, laat je kind(eren) jullie als ouders eens fotograferen.

4. Neem ook eens foto’s vanuit een ander standpunt

Als we foto’s maken kiezen we vaak voor een standpunt vanaf onze ooghoogte of op ooghoogte van je kind. Maak bijvoorbeeld eens een foto van onderaf (kikkerperspectief) of ga juist eens ergens bovenop staan en fotografeer dan naar beneden (vogelperspectief). Door verschillende standpunten te gebruiken, krijg je meer afwisseling in je foto’s.

5. Laat je kind lekker gek doen

Kinderen vinden het geweldig als ze in het middelpunt van de belangstelling staan. Voor veel kinderen kan even lekker gek doen een heerlijke uitlaatklep zijn om hun energie kwijt te raken. Zorg dat je je camera of telefoon klaar hebt om daar foto’s van te maken! Of ga als papa of mama eens lekker gek doen. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

6. Kleurrijke portretfoto’s

Het is ook leuk om je op een bepaald aspect te richten in de portretfoto die je wilt maken. Bedenk vooraf een kleur die je in de foto wilt verwerken. Dit kan bijvoorbeeld subtiel zijn in een accent door middel van een bloem, een knuffel of een accessoire in die kleur. Maar je kan ook groots uitpakken door een kledingstuk of achtergrond in die kleur te gebruiken. Zorg er wel voor dat je de overige kleuren dan zo neutraal mogelijk houdt zodat de kleur er goed uitspringt!

7. Creatieve portretten

Als je kinderen hebt dan heb je ook altijd een set stoepkrijt in huis. En zo niet, dan denk ik dat je die na het lezen van deze tip zo snel mogelijk gaat halen. Met alle stoeptegels, speelveldjes en schoolpleinen in de directe omgeving kan je deze tip namelijk heel makkelijk toepassen. Het doel is namelijk om een leuke tekening te maken waar je jouw kind in fotografeert. Maak samen met je kind een creatieve tekening (bijvoorbeeld zee, golven en een strandbal). Laat je kind vervolgens in de tekening liggen en maak van bovenaf een foto. Zo lijkt het alsof je kind echt in de tekening is. Uiteraard kunnen papa of mama ook in de tekening gaan liggen.

8. Laat je kind eens foto’s maken

We zijn altijd maar gewend om als volwassene foto’s van alles te maken. Hoe leuk is het om jezelf of een situatie eens te zien vanuit het perspectief van jouw kind. Geef je kind eens jouw telefoon of camera om een foto van jou/jullie of een situatie te maken. Het levert vast verrassende en lachwekkende beelden op!

We vinden het natuurlijk heel leuk om jullie foto’s gezien. Tag ons dus gerust als je jouw gemaakte foto’s op social media deelt!

Boek een Lifestyle Fotoshoot!

Samen fotograferen is natuurlijk een hele leuke activiteit en levert leuke foto’s op, maar er is altijd één iemand bezig met fotograferen. Het is zeker de moeite waard om voor echt belangrijke momenten een professionele fotograaf in te schakelen. Zo hebben wij al gefotografeerd bij allerlei vieringen zoals verjaardagen, babyshowers, etc. Ook hebben wij al reportages mogen maken bij stellen thuis die net ouders zijn geworden.

Zo’n reportage kunnen wij voor jou verzorgen. Boek hiervoor een Lifestyle Fotoshoot! Afhankelijk van jouw wensen, is zo’n fotoshoot uit te breiden met extra uren fotografie.

Heb je naar aanleiding van de blog vragen?

Bel ons op 06-30585511 of stuur een e-mail: info@cestlaviephotographie.nl!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Ik heb een vraag: