Marieke en ik hebben ons begin dit jaar ingezet voor het Parkhuys Almere. Een groep vrijwilligers hadden voor de tweede jaar op rij een kleinschalig hardloop evenement georganiseerd om geld op te halen voor het Parkhuys. Marieke heeft toen gelopen en ik heb een fotoverslag van het evenement gemaakt. Toen wij daar rondliepen ontstond al snel het idee om aan te bieden de fotografie van dit bijzondere evenement, de Parkhuys Catwalk, te verzorgen.

Het Parkhuys Almere

Het Parkhuys Almere is een inloophuis voor mensen die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben met kanker. Er worden in het Parkhuys allerlei activiteiten georganiseerd zoals informatieavonden, creatieve bijeenkomsten en lotgenotenbijeenkomsten. Het Parkhuys wordt grotendeels gerund door vrijwilligers en is afhankelijk van donaties. Omdat wij binnen onze naaste omgeving ook te maken hebben (gehad) met deze vreselijke ziekte, hebben wij besloten ons ook voor deze goede organisatie in te zetten.

De Parkhuys Catwalk

Op zaterdag 28 september 2019 was het zover. Negen prachtige vrouwen hebben na weken van voorbereiding een geweldige show neergezet. Als ware modellen hebben zij maar liefst vier verschillende rondes gelopen.

De show werd geopend door een groep danseressen van Dansstudio Yvette, de dansschool waar ook mijn kinderen dansen. Tijdens de pauze waren er optredens van Mario Broerse en Liesbeth Vollebregt. De presentatie was in handen van Joost Buitenweg, bekend van onder andere GTST (heel vroeger), Sam Sam en Kees & Co.

In de watten gelegd

Het doel van deze catwalk was om de dames meer zelfvertrouwen te geven. Voorafgaand aan de show werden de dames achter de schermen in de watten gelegd. Er was een team van visagisten die elke dame voorzag van stijlvolle make-up. Ook hun haar werd met zorg gestyled zodat de dames op hun mooist de catwalk op konden gaan. Marieke heeft de dames achter de schermen mogen meemaken en een mooi sfeerverslag kunnen vastleggen.

De eerste rondes

De negen dames, door het Parkhuys ‘Heldinnen’ genoemd, liepen de eerste twee rondes met z’n tweeën of drieën over de catwalk. Beide rondes waren in casual stijl en de kleding werden verzorgd door twee kledingwinkels. De dames zijn vooraf bij deze kledingwinkels geweest om zelf hun outfit uit te zoeken waarmee zij konden stralen op de catwalk. Deze kleding werd belangeloos beschikbaar gesteld en de dames hadden de mogelijk om de kleding met korting te kopen. Een aantal dames vonden deze kleding zo leuk, dat ze deze gelijk gekocht hebben. De derde ronde stond in het teken van nachtkleding, welke ook met zijn tweeën en drieën gelopen werd. Per ronde zag je dat de dames steeds meer genoten van het hele gebeuren.

De finale

De laatste ronde was de meest speciale ronde. De dames hadden allemaal een speciale verrassing voor hun genodigden. In deze laatste ronde gingen zij allemaal in avondjurk de catwalk op. Elke dame mocht individueel haar ronde over de catwalk lopen onder begeleiding van een door hunzelf uitgekozen nummer met een speciale betekenis. Daarnaast kreeg elke Heldin ook nog een speciale introductie van Joost. De emotie vierde hoogtij onder het publiek en de tranen vloeiden rijkelijk.

Onder de indruk

Het onderdeel zijn van dit evenement heeft op ons beide een diepe indruk achter gelaten. Het was ontzettend mooi om de dames van onzeker achter de schermen naar vol zelfvertrouwen op de catwalk te zien transformeren. Wij voelden ons vereerd hier bij te mogen zijn en voor elke Heldin hier een mooie herinnering van te mogen maken.

De lichtomstandigheden waren erg lastig door de combinatie van (wisselend) daglicht en de speciaal voor het evenement geplaatste gekleurde lampen. Eigen flitslicht had waarschijnlijk deels geholpen, maar dat wilde we niet gebruiken. Er werden ook film opnames gemaakt, dus dan stoort al dat geflits in deze opnames. Ondanks dat, hebben we al toegezegd volgend jaar weer de fotografie te willen verzorgen!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Hoe kan ik je helpen?