Xpozer is één van de mooiste producten waarop je foto’s kan laten afdrukken, tenminste dat vinden wij bij C’est la Vie Photographie. Daarom hebben wij er ook meerdere hangen.

Wat is het voor product?

Op de website valt te lezen dat het een uitvergroting is op HD kwaliteit. De foto wordt afgedrukt op een fotografisch folie waardoor er geen doek-structuur is, wat bij een canvas wel het geval is. Dit zorgt voor een (haar)scherpe afdruk, waardoor je alle details blijft zien. Hun hele afdruk proces is gekalibreerd, waardoor kleuren overeen komen met de werkelijkheid.

Hieronder zie je een vergelijking van Plexiglas en Canvas (beide zeer populair) met Xpozer. Deze vergelijking komt rechtstreeks van de Xpozer website en geeft een goed beeld van de verschillen. Hier is duidelijk te zien waarom ik eigenlijk geen liefhebber van canvas ben. Hoewel dit materiaal een schilderachtig effect geeft aan een foto, vind ik een portret op Xpozer vele malen indrukwekkender!

Details en kleuren die kloppen

Xpozer claimt dus haarscherpe details en kleuren die kloppen met het origineel. Hierbij moet wel een kanttekening gemaakt worden. De claim van Xpozer houdt in dat zij het aangeleverde bestand als het origineel zien. De kwaliteit van de nabewerking is dus essentieel voor het eindresultaat.

Hier zit nu net de uitdaging: de meeste mensen werken niet met een gekalibreerd beeldscherm. De kleuren die het beeldscherm weergeeft, zijn dus niet geijkt aan de werkelijke kleuren. Ondanks het feit dat er tegenwoordig een hoop goede beeldschermen op de markt zijn, zullen deze schermen de kleuren altijd met (enige) afwijking weergeven. Naarmate deze beeldschermen ouder zijn, zullen de kleuren meer en meer gaan afwijken. Kalibratie van jouw beeldscherm is dus noodzakelijk voor de juiste kleur weergave.

Onze ervaring

Inmiddels hebben wij dus een Xpozer aan de muur hangen. En wij kunnen eerlijk zeggen, hij is echt indrukwekkend! De details, de kleuren en de uitstraling zijn echt super. Daarnaast zijn wij erg gecharmeerd van de manier waarop een Xpozer aan de muur bevestigd wordt. Het onzichtbare frame zorgt ervoor dat de foto als het ware zweeft.

Levering

Een Xpozer wordt compleet in een stevige verpakking geleverd. De afdruk is netjes opgerold en voorzien van een beschermlaag. Het frame is eenvoudig in elkaar te zetten om vervolgens de afdruk strak te spannen. Met slechts één schroef is de Xpozer aan de muur te bevestiging. De beugel, schroef en plug worden hiervoor meegeleverd. Mocht je gebruik willen maken van een koordsysteem of plafondrails, dan worden ook daar de benodigdheden voor bijgeleverd.

Onze conclusie

De foto’s die wij gemaakt heb, bewerken wij op een gekalibreerd beeldscherm. Hiervoor gebruiken wij een extern apparaat dat we op onze beeldschermen hangen. Hierdoor kunnen wij jullie dus een Xpozer leveren met de juiste kleuren, maar ook met de juiste scherpte, details en verhoudingen.

Als fotograaf willen wij jullie foto’s op echt mooie producten kunnen leveren. Dat kan met Xpozer!

Of bel ons op 06-30585511

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Ik heb een vraag: