Het is alweer een hele tijd geleden dat wij hebben kennis gemaakt met de mooie papier soorten van Hahnemühle. Inmiddels hebben we een aantal van deze soorten papier in ons assortiment. Met name de Matt FineArt Textured papiersoorten vinden wij erg mooi. Zo hebben wij onlangs een aantal mooie portretten mogen leveren op de “Museum Etching” variant. Deze is gemaakt van wit katoenen kunstpapier met een inkjetcoating dat geoptimaliseerd is voor FineArt afdrukken. Het papier heeft een duidelijk zichtbare structuur en afdrukken hierop krijgen extra diepte, een soort driedimensionaal effect. Wij zijn helemaal weg van dit papier.

Natural Line

Sinds kort heeft Hahnemühle drie verschillende papier soorten die duurzaam geproduceerd worden. Deze zogenaamde Natural Line is gemaakt van unieke grondstoffen: bamboe, hennep en agave. Deze planten, die de benodigde cellulose leveren, hebben weinig onderhoud nodig. Daarnaast groeien ze snel en hebben geen pesticiden nodig. Hun snelle groei betekent dat meer cellulose geproduceerd kan worden op hetzelfde stuk land. Daarnaast hebben ze ook veel minder water nodig. Bij de productie van deze soorten papier wordt er dus bespaard op waardevolle hulpbronnen en het milieu is beter beschermd. Voor ons dus een reden om dit papier op te nemen in ons assortiment. Ook op het gebied van papier hebben wij dus een duurzame stap kunnen zetten.

Een duurzame leverancier

De productielocatie van Hahnmühle ligt aan de rand van een natuurgebied in Duitsland. Ze voldoen aan de strenge milieueisen die de Duitse overheid stelt. Ze maken hier al meer dan 435 jaar (kunstenaars)papier van hoge kwaliteit. Tegenwoordig combineren zij hun oude ambacht met een innovatieve flair om zo met behulp van nieuwe vezels en energiebesparende technologieën een milieuvriendelijke productie na te streven. Inmiddels steunt Hahnemühle al ruim 10 jaar regionale als internationale projecten voor milieubescherming. Denk hierbij aan herbebossing, dierenbescherming en educatieprogramma’s. Een deel van de winst van de Natural Line zal blijvend gedoneerd worden aan deze projecten.

Wil je een afdruk bekijken of heb je naar aanleiding van de blog vragen?

Bel ons op 06-81399841 of stuur een e-mail: info@cestlaviephotographie.nl!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Ik heb een vraag: