fbpx

Wat mogen wij met de foto’s doen?

Foto’s mogen alleen voor privé gebruik gebruikt worden. Oftewel jullie mogen de afdrukken thuis neerzetten, verwerken in een fotoboek of cadeau geven aan bijvoorbeeld opa en oma. Belangrijk hierbij is dat de foto niet aangepast mag worden.

Het gebruik van foto’s voor commerciële en/of zakelijke doeleinden, zoals verkoop, portfolio’s t.b.v. castings, etc is niet toegestaan, tenzij schriftelijk overeengekomen. Wanneer derden jullie foto’s willen gebruiken, dan dienen zij ook schriftelijke toestemming te hebben.

Is naamsvermelding verplicht?

Ja, bij elke publicatie van foto’s in welk medium of op welke wijze dan ook, is naamsvermelding altijd verplicht. Dit is bij wet vastgelegd in het zogenaamde auteursrecht.

Die vermelding moet minimaal luiden:

Foto: Jurgen Corts – C’est la Vie Photographie – www.cestlaviephotographie.nl

Mogen wij de foto’s nog aanpassen?

Nee, het is niet toegestaan foto’s te veranderen. Hiermee wordt bedoeld te veranderen van kleur, uitsneden te maken en alle andere vormen van aanpassingen. De foto’s mogen alleen in oorspronkelijke staat, zoals geleverd door de fotograaf, gebruikt worden. Dit geldt ook voor profielfoto’s, etc.

Dit mag alleen na overleg met en na toestemming van de fotograaf. De foto’s zijn immers afgeleverd in de stijl die ik als fotograaf wil uitdragen. Neem voor specifieke wensen contact met mij op.

Wat mag de fotograaf met de foto’s?

Als fotograaf mag ik jullie foto’s gebruiken zoals beschreven in mijn algemene voorwaarden. Hier hebben jullie meestal vooraf een (digitaal) exemplaar van ontvangen. Indien dit niet het geval is, vraag dan naar mijn algemene voorwaarden.

Kort samengevat: als fotograaf mag ik de foto’s gebruiken voor mijn portfolio (online en offline) en publiceren op mijn websites en social media. Ik zal jullie foto’s niet verkopen of aan derden beschikbaar stellen, tenzij wij hier afspraken over hebben gemaakt.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.